Mozaiek Atelier Rondomvormen

Thuis in vormgeving

Deel je Liefde voor Kleur Muur

Op de lange muur bij  "Vincents Bistro & Bar, Bed & Boutique"  deel ik mijn 
Liefde voor Kleur door het tonen van nieuw werk. 
Ik hoop dat ik hiermee ieders ogen nog vaak mag strelen en verbazen. Dat mijn werk mag beroeren en aanzetten tot het delen van het gevoel dat mijn werk oproept. 
Zet je neer, neem een heerlijk kop koffie, een mooi glas of kom proeven van kleurrijk eten én 
KOM KIJKEN, VOELEN EN ZET JEZÉLF IN BEWEGING...
Laat het op je inwerken en deel je gevoel in de vorm van andere Kunstvormen als muziek, gedicht, foto, verhaal, herinnering of quote. Of simpelweg de emotie zelf. 
Deel het met elkaar of online o.v.v. #Explosie.

Deel het in ieder geval met jezelf!
Zo blijven we samen in beweging.

Deel jouw foto, video, muziekfragment, gedicht, quote, emotie of verhaal 

 via Facebook of Twitter met #explosie!


Mijn Verhaal bij #Explosie: 


Dit 4-Luik is voor mij van heel bijzondere waarde. 

Het 4 Luik is gemaakt met een pasteltekening als uitgangspunt. Ik had deze gemaakt in 2009, in een periode waarin ik genoot van de therapeutische lessen van Piet v. Belle. 

Het was een oefening in loslaten.. 


Ik moest zekerlijk eerst veel loslaten, maar met het zien van nieuw licht en de daaruit 

voortvloeiende krachtige energie bouwde ik mijn eigen Mozaïek Atelier. In het 3de jaar van mijn Atelierbestaan maakte ik dit Vierluik. De tekening was toevalliger wijze pas gevonden door mijn lief en die bleek precies aan te sluiten bij de komende tentoonstelling in het Van Goghjaar van 2015. De organiserende Stichting vond het een prima idee om de buitenkant van het gebouw op te luisteren met een werk van mijn hand. Vol enthousiasme in mijn liefde om te creëren bewerkte ik mijn tekening om een eerste groot Pixel wandmozaïek te maken. 


Het is een enorme uitdaging om met de begrensde middelen van formaat tegel, plaats en kleur een werk te maken dat spreekt en waar beweging in zit, verandert wanneer je er zelf langsloopt. Om eigenlijk een beetje 3D effect te krijgen in het platte vlak.

Mijn lief, de kinderen, mijn ex-partner, allemaal hebben ze wel eens aangesloten om een gridje mee te leggen of te plakken. Dat was mooi, samen..voelde me gesteund.

Ik vond hierin plezier, ontspanning en een mozaïekvorm die past bij de de hedendaagse bouwstijlen en dacht dat er mogelijk een markt voor was. Dit was mijn kans om het aan breder publiek te tonen. 


Het 4-luik bestaat uit 52.900 pixels. Ik maakte daarbij een kleiner werk naar het zelfportret van Vincent van Gogh-met grijze hoed. Dit pixelmozaïek bestaat uit 6.336 pixels. Tezamen met het 4-luik 59.236 pixels. Precies het aantal dagen van de geboortedag van Vincent van Gogh en de onthulling van het portret op 5 juni 2015. De gedachte was dat al die pixels staan voor de duizenden die Van Gogh met zijn werk heeft geïnspireerd. 

Op mijn beurt wil ik ook voornamelijk creëren, uitdragen en inspireren. Dat is mijn passie

Ik deel het graag in persoonlijk contact, maar de moderne tijdgeest leent zich ook uitermate om te delen en te inspireren in virtuele werelden zoals Facebook en Twitter. Dus...doe mee en deel!


Dat "Explosie" nu hier zo geweldig tot zijn recht komt, mag prijken op deze blauwe muur in ons eigen Ettense "Vincents",  had ik toen niet durven dromen. En dat ik er zelfs mijn werk mag blíjven tonen! Dát is het resultaat van een explosie van inspiratie en creatieve energieën, passies die elkaar ontmoeten en elkaar versterken. Ik voel me hiermee een zeer bevoorrecht en tevreden mens.


4 Jaar Atelier. Er zijn prachtige dingen ontstaan, en er ligt nog een prachtige weg voor me.

Een weg van samen! 

Keuzes zijn en worden opnieuw gemaakt, er is nu tijd gemaakt voor rust en bezinning.

U zult het gaan tegenkomen in mijn volgend werk!

Graag tot weer, Irene