Mozaïek Atelier Rondomvormen

Thuis in vormgeving

Geboren in Rucphen op 23 mei 1966.

Na de PABO en een loopbaan in horeca en basisonderwijs 
ging ik op 44 jarige leeftijd mijn leven opnieuw vorm geven. 
De basis: 
Een goede opvoeding, een fijne jeugd, sociale, praktische 
én creatieve aanleg en vaardigheden, niet vies van de 
handen uit de mouwen, autodidact, 3 geweldige dochters 
en een prachtig (t)huis wat door de jaren heen, 
veelal eigenhandig, nogal eens van vorm veranderd was. 
Bovendien een schatkist aan werk- en levenservaring. 
Dat hád ik in huis, daar wás ik in thuis!


Geleid door mijn passie voor creëren, kleur en vorm werd ik gepakt door de discipline mozaiek; creatief bouwen. Dít paste me!!
Ik wilde ook graag contact met mensen behouden en zag duurzaam en verantwoord investeren met mijn eigen hart en in mijn eigen toekomst, 
in de bouw van mijn Mozaiek Atelier. Hiermee legde ik de basis voor een nieuwe levensfase. Een levensfase waarbij ik met hoofd, hart en handen, 
gehoor kon geven aan mijn innerlijke drang om te creëren, te communiceren en te inspireren.

Ik houd van de natuur en haar organische vormen. Het is voor mij een uitdaging om beweging en/of emotie op te roepen met een materiaal zo hard en inflexibel, ogenschijnlijk on mengbaar is, als keramiek. Als autodidact heb ik in de laatste jaren een zoektocht gemaakt in materialen en technieken. Mijn voorkeur is gebleken voor het maken van hedendaagse Pixelmozaieken die uitermate geschikt zijn voor grote ruimten, 
wanden of gevels én voor het maken van tableaus van hand geknipt keramiek. 
Ik combineer mijn vakantie met het zoeken naar materiaal, o. a. uit het tegel afval van de fabriek van Briare. Het heeft prachtige schakeringen, is duurzaam en ook de huidige series laten zich gemakkelijk verwerken. 
Je kunt er, zoals ik laat zien in het hand geknipte “Zelfportret met grijze hoed” van Vincent van Gogh, “als het ware mee schilderen”. 
Hetzelfde zelfportret is te zien, maar dan in Pixelmozaiek. Het is vervaardigd met Ottoman, voor 89% recycled glas uit Turkije,  wat door zijn brede schakering in 3 variaties ook uitermate geschikt is om te spelen met diepte en beweging. Voorbeeld hiervan is mijn Vierluik “Explosie”. 

Ik werk in opdracht voor particulier en organisaties.

Graag tot ziens!


;-) Noot: De oplettende lezer merkt dat op mijn website mozaiek veelvuldig wordt geschreven als mozaiek. Zoekmachines vinden een trema lastig te hanteren. Om beter gevonden te worden heb ik mijzelf, als ex remedial teacher, hierbij neergelegd en deze spellingfout, doch met frisse taalkundige tegenzin, veelvuldig getypt.